Spirit_Icons_09_ArrowLeft

НЯКОЛКО СЪВЕТА ЗА БЕЗУПРЕЧЕН СКАНДИНАВСКИ ИНТЕРИОР

26 January 2017г.

Сезонът е предразполагащ да се потопим в темата за скандинавски лайфстайл, или отнесено към художественото оформление на дома – скандинавски интериор. Отличава се с простота във формите, съвършена изработка и чистота, от които извира усещане за красота, уютна функционалност и удобство.

Скандинавските интериори добиват все повече популярност, затова очертахме основните акценти за това как да постигнем безупречно скандинавско излъчване.

Цветове

Характерният стил за крайните части на северна Европа се изразява с цветовете от черно-бялата монохромна гама, като често изпъква акцент от светло синьо. В атмосферата винаги преобладава бяло, което перфектно улавя северната светлина, създава простор и усещане за чистота и ред.

Дървото в интериора

Светлите вариации на дървото смело се използват в декорирането на пода, стените и тавана. Не само че създава усещане за уют и топлина, но ни напомня и за релаксираща сауна, присъща за финландския лайфстайл.

Обзавеждане

Заоблени и прости форми в комбинация с минималистичен дизайн  изразяват основния стил на мебилировката и архитектурата в помещението. В допълнение –  дървени масички и столчета с преметнато през облегалката вълнено наметало допълнително разчупват интериора.

Осветление

Светлият интериор привлича слънчевите лъчи през деня, а вечер осветителни тела с овални форми или стилни крушки озаряват помещението. Свещите и камината са неизменна част от светлинната атмосфера, омагьосвайки с чар скандинавския интериор.

Аксесоари

Въпреки черно-бялата монохромна цветова гама, липсата на излишни и обрания интериор, истинският скандинавски стил създава чувство за обитаемост и живот. Върху иначе изчистените мебели се забелязват четива, купи с плодове, свежи цветя, а на стените почти винаги присъстват произведения на изкуството, добавящи щипка ексцентричност и цвят.

Ако погледнем обобщено скандинавския интериор, то белият цвят отличава атмосферата на този стил. Открийте безупречното бяло  със Spirit Impeccable White, защото безупречен е второто му Аз!

 

 

 

 

 Разгледай Подобни