Spirit_Icons_09_ArrowLeft

Част I Цветният дух от шест вдъхновяващи дестинации

25 May 2017г.

Когато търсим вдъхновение за обновяване на атмосферата в дома или офиса, какво по-естествено като инстинкт от това да се вгледаме в цветове, загатнати или явно изявени в природата. Това направихме и ние – инспирирахме се от 12 екзотични дестинации. Всяка една с безкрайно различен характер, но с уникалност, поставяща я с другите под общ знаменател като най-вдъхновяваща точка от света.

Grand Canyon

Тук се крие много от историята на Земята, но и достатъчно запазил се автентичен живот. Град Supai, намиращ се в основата на Grand Canyon, все още е недостъпен по шосе и е с население само от 208 души, а пощата все още се доставя от муле.

Меките цветове на Grand Canyon сe променят от такива с червеникав оттенък към жълто-пастелни под влиянието на промъкващата се светлина и контрастните сенки. Пролетта, лятото, есента и зимата – всеки сезон провокира различен цветист характер в скалите на Grand Canyon, като сформираните цветове остават неподражаеми.

Antelope Canyon

Навремето водата и вятъра нежно извайвали скалите с очарователения си танц, оставил най-красивия и сякаш неземен отпечатък върху тях. Днес тези причудливи форми не само провокират възхищение у всеки, а могат да бъдат част от фантастичен филм за въображаем далечен свят. Макар и смъртоносно място, заради заливащите го изневиделица вълни в случай на дъжд, скалните променливи цветове заслужават вашето внимание поне веднъж в живота. Първо се прокарват нюанси на бежово и жълто, а после непредсказуемата светлина залива атмосферата с меко „коралово“.

Provence

Тук романтиката е в изобилие и всяко кътче с дългогодишна история го нашепва. Малки селца, намерили уют в зелените склонове или на внушителни хълмове, френска кухня и изящни фонтани са само част от богатството на тази локация. Сякаш цялият Provence е създаден със силата на истинската любов и е закон тя да вирее там в най-чистата си форма – като цветове с ухание. Да си вземем най-легендарния спомен от благоуханните лавандулови полета, които до ден днешен са причина за най-висококачествените аромати, пък е чиста форма на изкуство.

Siberia

Сибир е най-чист, непокътнат и мистичен с внушението си. Перфектно запазени ледени кубчета на същества от ледената епоха ни разказват най-добре за живота от праисторията. И да, „студената“ природа е богатството на Сибир –  искрящо лазурен лед, наситено зелената растителност около Байкал и розови оттенъци, хвърляни от залеза върху снега. Но цветистият характер на Сибир като генерално усещане е изтънченото пастелно сиво.

Atacama

Разходка в Марс, само че в пустиня – това е същността на Atacama. От Земята тя притежава най-близката по проба почва до тази на Марс. Това е и причина за множеството тестове на NASA в пустинната почва, свързани с бъдещи мисии на Марс. Мек цвят „капучино“ ще украси стените ни, ако решим интериора си с колоритния характер на Atacama. 

Namib

Namib e крайбрежна пустиня с климат и багри, достойни да се оглавят като уникални. Там се поддържа животът на големи бозайници като слон, хипопотам, лъв и жираф, благодарение на ежедневната мъгла, получаваща се от океанските течения във взаимодействие с горещия пустинен въздух. А дюните и живописните пейзажи с преливащите се нюанси... Това са магически природни тонове, чиято същност ще е пропуск да не се усвои за интериорен дизайн. Достатъчно наситено и изразително кафяво, но неутрално и меко като усещане, различава характерните багри от Namib.

 

За да облечете дома си и всяко интериорно пространство в цветовите есенции, извлечени от специално подбрани световни дестинации, можете да се доверите на природно автентичната палитра на Spirit – Adventure Colours.

Открий своето цветно приключение!

 

Очаквайте цветни вдъхновения от още шест екзотични дестинации, част от цялото портфолио на Adventure Colours.

 

 

 Разгледай Подобни