Spirit_Icons_09_ArrowLeft

Интериорните разкрития на банята – любимото място за почивка

27 February 2018г.

Когато ремонтираме стая, най-важни са цветовете на стените. Но когато помещениeто е това, в което не просто започва и завършва всеки ден, а черпим уединение и релаксираме, изборът на цвят и интериорни аксесоари ще определят енергията му.

Да, говорим за банята – онова кътче, в което се подготвяме за предизвикателствата на деня или пък релаксираме вечерта.

Интериорът, който ще изберем за нея, може да повлияе сериозно на настроението ни и излъчването на целия дом.

Ако търсите вдъхновение за банята си, вникнете в предложението ни за цветове и аксесоари:

Аква – свежест от океана

Този цвят е на границата между нежно синьо и зелено. Символизира младостта, надеждата и здравето. Има успокояващи свойства и помага на хората да се справят с гнева и лошите мисли.

Асоциира се също с високи цели и идеали.

Има силен релаксиращ ефект, но от естетическа гледна точка акцентите с този цвят носят по-качественото му възприемане.  

Нека оцветим стените си в аква, като заложим за плочките и аксесоарите неутрални цветове – бежово и сиво или по-категорични като бяло или черно.

Тухлено червено – пощипваща апетитност

Червеното е смел цвят и предизвиква силна реакция в повечето хора, но нюансът тухлено червено омекотява агресията и придава положителна вибрация.

Баня в такъв цвят ще ви мотивира още от първите минути на деня. В случай, че банята е малка и се осмелите да я боядисате в този ярък цвят, ще ѝ придадете характер.

Приглушено осветление в комбинация с този нюанс и релаксация във вана ще ви въведат в света на висшата романтика.

Прасковено – вечна младост

Тази цвят е с очарователен и мотивиращ характер. Символизира невинността, но и желанието за растеж. Прасковеното ще придаде магнетичен и топъл нюанс в атмосферата, отразявайки се в огледалото. Подправете с още щипка чар от сухи цветя в кралско синята гама.

Аксесоари – за енергийно пречистване

Всичко има своя собствена енергия и трептене. Именно затова аксесоарите могат да повлияят върху емоциите ни. Избягвайте хаосът и претрупването с предмети, влияещи на психиката. Ако предметите са много, решението е голям шкаф.

Само за част от аксесоарите правилото за минимум в интериора не важи – кристалите. Красотата със скритото им магнетично влияние ги прави основно вдъхновение за банята.

Добавете опушен кварц и подправете с чувство на защита. Суров аметист, за да ви води из облаците на мечтите и лепидолит от кристалното царство, за да намали стреса.

Какъвто и да е изборът за интериора в банята ви, богатата палитра на интериорни бои Spirit ще обогатят подобаващо, правейки ярко първо впечатление завинаги!

 Разгледай Подобни