Spirit_Icons_09_ArrowLeft

Как да създадем епохален интериор?

18 November 2016г.

През различните векове интериорният дизайн се характеризира с различни форми и елементи, а цветовете  очертават силно отличаващия се стил на всяка от тенденциите.

Стилът от всяка епоха може да изрази личното ни усещане за визия, както и да се превърне в цветово вдъхновение за стените. Как обаче лесно да разграничаваме интериорните стилове в ума си? Нужен е единствено кратък прочит на някои от най-изразените тенденции през времето, а ето ги и тях:

Арт Деко

Със заоблени и опростени геометрични форми в обзавеждането този стил придава бляскава елегантност, а в същото време и комфорт. За да изпъкнат орнаментните украшения и цветовете в мебелировката, цветовата схема на стените е елегантна и по-умерена, включвайки неутрални цветове, златисто, цвят „шампанско“, сиво-синьо или тъмно синьо.

Арт Нуво

В дизайна главно се използват твърда лакирана дървесина, стъклени лампи стил “Тифани“, стъклописи и флорални мотиви. Решението за стенните цветове е индивидуално, стига да са с десатуриран нюанс и да поддържат светлината приглушена и интригуваща. Жълтото е на особена почит в този стил, а цветовете „зелен чай“, кафяво, горчичено и люляково добавят романтичния завършек към интериорните мебели.

Викториански стил

Пищност и лукс характеризират този интериорен дизайн, контрастиращи с гладки подови и стенни повърхности. Викторианският стил използва меки и неутрални цветове за стените с цел изпъкване на богатите декорации и форми по мебелите. Въпреки пищността си този интериорен дизайн запазва подреденост и хармония в украсата си.

Минимализъм

Характерът на този стил носи чувство за ред и простота в  дизайна. Постига се с използване на бял цвят в големи пространства, студена бяла или синя светлина и минимално количество мебели с основни форми и повтаряща се структура. Украсата тук трябва да играе роля на акцент, като се избягват максимално излишните елементи.

Кънтри стил

Кънтри дизайнът ще задоволи представите на любителите на уюта и комфорта. В интериорно отношение се различава спрямо традициите, създали се във всяка страна, но навсякъде се подчинява на главната идея за релакс. Използва неутрални мебели за сметка на веселото и цветисто излъчване на стените. Използвайте дълбоки и ярки багри като патладжанено, цвят „лавандула“, жълто и лазурно синьо.

 

Отворете сетивата си и открийте кой епохален стил очертава най-точно усещането ви за дизайн, а за да пресъздадете яркото отражение от цветните ви представи- разгърнете безупречната палитра на Spirit.

 

 

 Разгледай Подобни

Този уебсайт използва "бисквитки" за подобряване на услугата. Политика за бисквитките

Съгласен съм