Spirit_Icons_09_ArrowLeft

Коридорът – огледалото на дома

22 February 2017г.

Коридорът или антрето в дома е първото, което виждаме, когато вратите се отворят. Затова и заслужава подобаващо внимание!

Коридорът е огледалото на дома, визитната картичка, която ни „запознава“ с характера на мястото, чийто праг сме прекрачили. Ето защо е толкова важно, когато обзавеждаме своя дом да помислим и за коридора – не просто като за преходна зона, а като отправна точка – загатваща и носеща духа на мястото, в което предстои да влезем.

Да заложим на общата визия и усещането за цялостна естетика е най-правилният подход, но съществуват и някои специфики на коридора като помещение, с които е добре да се съобразим:

Размерите и цветовете

Антрето обикновено е малко помещение без директен достъп до естествена светлина. Тази особеност би могла да бъде и предпоставка за не много светъл и просторен облик.

Ето защо би било подходящо да се спрете на светлите цветови нюанси, с помощта на които мястото ще изглежда по-просторно. Усещане за допълнителен простор можете да постигнете и ако покриете една от стените с огледала.

Ако домът ви разполага с по-голям коридор – бихте могли да се сблъскате и с друг проблем – липса на уют в голямото помещение. В този случай лесно бихте преодоляли това неудобство, създавайки функционални и креативни кътчета с подходящите мебели и аксесоари!

Ако все пак сте от хората, които харесват характера на тъмните нюанси и се спрете на някой от тях за своя коридор, то ще трябва да осигурите и повече осветление. Правилото е такова: колкото по-тъмен е цветът, толкова повече светлина трябва да осигурите, за да разсеете впечатлението за мрак и теснота.

Мебелите и акцентите

Когато обзавеждате коридора, помислете за това със същото внимание, което отделяте и на останалите помещения в дома ви!

Изберете мебели, които са функционални и удобни – дават достатъчно възможности за съхранение, но също така са и част от цялостната ви визия за дома.

Високите конзолни маси освен практично решение, внасят и много естетика и усещане за уют в това помещение. Добавете артистична закачалка за връхни дрехи, няколко високи кошници за чадъри и други вещи, които е добре да са ви подръка и резултатът няма да ви разочарова!

Ако все пак не разполагате с достатъчно пространство за това, изберете вградени мебели – така визуално ще отворите пространството и ще внесете светлина!

Цветен акцент можете да внесете с подходящи картини и дори цветя.

Друг чудесен вариант за допълнителен цвят в коридора, са цветята, както и ароматните свещи.

Осветлението

Коридорите „обичат” най-вече разсеяната светлина. Избягвайте тежките осветителни тела тип полилей.

Стенни лампи, насочени в посока към тавана, са идеални за целта, а и са по-достъпни за чистене. В случай обаче, че в коридора разполагате и с огледало, то лампите трябва да са с насочена към него светлина.

Превърнете коридора в своята впечатляваща визитна картичка и създайте ярко първо впечатление с цветовата гама на Spirit.

Spirit. Покрива повече от вашите очаквания!

 

 Разгледай Подобни

Този уебсайт използва "бисквитки" за подобряване на услугата. Политика за бисквитките

Съгласен съм