Spirit_Icons_09_ArrowLeft

Интериорен дизайн с ярък мъжки почерк

27 February 2017г.

Когато става въпрос за мъжкия почерк в интериорния дизайн, често се случва да попаднем в капана на стереотипа за мъжкото жилище – хаотично, нефункционално и дори неприветливо.

В реалността обаче зад вратите на мъжкия дом често ни посрещат смели визии, дръзки комбинации и функционални решения.

Разбира се, прекрачвайки прага на мъжкия дом и на този, аранжиран от дама, първото което ще ви посрещне, са разликите! Разлики в предпочитаните цветови нюанси, в характера на обзавеждането, в избора на декоративните елементи и дори осветлението.

Тръгвайки по следите на онези характерни елементи, носещи категоричния почерк и силното присъствие, ще се опитаме да предефинираме понятието – мъжки дом.

Цветовете и материалите

Мъжките интериори се отличават с изключително силно присъствие на съставните им елементи, често са изпълнени с ярки контрасти, остри, строги геометрични, но в същото време елегантни линии.

Мъжете най-често избират метал, дърво или стъкло като изграждащ характера на дома материал и допълват усещането за сила в характера с елегантни, но и категорични цветови нюанси –  бяло, сиво, черно, синьо и червено.

 Стилът

Впечатление създават правите изчистени форми при обзавеждането – шкафове, мека мебел и помощни артикули. Минимализмът сякаш е заложен в мъжкия характер и съвсем естествено намира своя израз и в интериора. Истински почерковият елемент за мъжкия дом обаче е функционалността! Рационалният подход към характера на помещението, нестандартните, но впечатляващи със своята функционалност решения при усвояването на  всяка свободна площ в жилището, са сред най-запомнящите характеристики на мъжкия интериорен почерк.

 Подредбата

Просторно пространство, без излишна орнаментика и декоративност в детайлите – това вероятно е е една много точна аксиома за мъжкото жилище. Липсата на декоративни детайли обаче съвсем не означава и липса на характер. Напротив – мъжете много успешно успяват да интегрират своите интереси и темперамент в обкръжаващия ги интериор . И все пак можем да кажем, че съществува и обединяващ елемент в мъжките пространства – техниката и нейното често почетно място в дома!

Ако съществува възможност телевизорът да се вижда едновременно от кухнята, хола и спалнята, то тази възможност непременно ще бъде използвана.

 Светлината

Яркият мъжки почерк в интериорния дизайн се характеризира и с ярка светлина, но тя никога не е сама. Това ще рече, че в мъжкото жилище най-често  има няколко степенно осветление, даващо възможност както за силна насочена светлина, така и за деликатна и приглушена атмосфера. Това, което рядко бихте открили в такъв дом, е светлина, отразена от множество кристали или пък привличащо само по себе си вниманието и дори претенциозно декоративно осветление.

И все пак, господа, всичко в интериорния дизайн на дома започва с избора на подходящия цвят. Открийте този, който най-точно отразява характера, който искате домът ви да притежава и оставете своя безупречен почерк с  палитрата на Spirit.

Spirit. Покрива повече от вашите очаквания.

 

 Разгледай Подобни

Този уебсайт използва "бисквитки" за подобряване на услугата. Политика за бисквитките

Съгласен съм