Spirit_Icons_09_ArrowLeft

Част I Цветният дух от шест вдъхновяващи дестинации

25 May 2017г.

Когато търсим вдъхновение за обновяване на атмосферата в дома или офиса, какво по-естествено като инстинкт от това да се вгледаме в цветове, загатнати или явно изявени в природата. Това направихме и ние – инспирирахме се от 12 екзотични дестинации. Всяка една с безкрайно различен характер, но с уникалност, поставяща я с другите под общ знаменател като най-вдъхновяваща точка от света.

Grand Canyon

Тук се крие много от историята на Земята, но и достатъчно запазил се автентичен живот. Град Supai, намиращ се в основата на Grand Canyon, все още е недостъпен по шосе и е с население само от 208 души, а пощата все още се доставя от муле.

Меките цветове на Grand Canyon сe променят от такива с червеникав оттенък към жълто-пастелни под влиянието на промъкващата се светлина и контрастните сенки. Пролетта, лятото, есента и зимата – всеки сезон провокира различен цветист характер в скалите на Grand Canyon, като сформираните цветове остават неподражаеми.

Antelope Canyon

Навремето водата и вятъра нежно извайвали скалите с очарователения си танц, оставил най-красивия и сякаш неземен отпечатък върху тях. Днес тези причудливи форми не само провокират възхищение у всеки, а могат да бъдат част от фантастичен филм за въображаем далечен свят. Макар и смъртоносно място, заради заливащите го изневиделица вълни в случай на дъжд, скалните променливи цветове заслужават вашето внимание поне веднъж в живота. Първо се прокарват нюанси на бежово и жълто, а после непредсказуемата светлина залива атмосферата с меко „коралово“.

Provence

Тук романтиката е в изобилие и всяко кътче с дългогодишна история го нашепва. Малки селца, намерили уют в зелените склонове или на внушителни хълмове, френска кухня и изящни фонтани са само част от богатството на тази локация. Сякаш цялият Provence е създаден със силата на истинската любов и е закон тя да вирее там в най-чистата си форма – като цветове с ухание. Да си вземем най-легендарния спомен от благоуханните лавандулови полета, които до ден днешен са причина за най-висококачествените аромати, пък е чиста форма на изкуство.

Siberia

Сибир е най-чист, непокътнат и мистичен с внушението си. Перфектно запазени ледени кубчета на същества от ледената епоха ни разказват най-добре за живота от праисторията. И да, „студената“ природа е богатството на Сибир –  искрящо лазурен лед, наситено зелената растителност около Байкал и розови оттенъци, хвърляни от залеза върху снега. Но цветистият характер на Сибир като генерално усещане е изтънченото пастелно сиво.

Atacama

Разходка в Марс, само че в пустиня – това е същността на Atacama. От Земята тя притежава най-близката по проба почва до тази на Марс. Това е и причина за множеството тестове на NASA в пустинната почва, свързани с бъдещи мисии на Марс. Мек цвят „капучино“ ще украси стените ни, ако решим интериора си с колоритния характер на Atacama. 

Namib

Namib e крайбрежна пустиня с климат и багри, достойни да се оглавят като уникални. Там се поддържа животът на големи бозайници като слон, хипопотам, лъв и жираф, благодарение на ежедневната мъгла, получаваща се от океанските течения във взаимодействие с горещия пустинен въздух. А дюните и живописните пейзажи с преливащите се нюанси... Това са магически природни тонове, чиято същност ще е пропуск да не се усвои за интериорен дизайн. Достатъчно наситено и изразително кафяво, но неутрално и меко като усещане, различава характерните багри от Namib.

 

За да облечете дома си и всяко интериорно пространство в цветовите есенции, извлечени от специално подбрани световни дестинации, можете да се доверите на природно автентичната палитра на Spirit – Adventure Colours.

Открий своето цветно приключение!

 

Очаквайте цветни вдъхновения от още шест екзотични дестинации, част от цялото портфолио на Adventure Colours.

 

 

 Разгледай Подобни

Този уебсайт използва "бисквитки" за подобряване на услугата. Политика за бисквитките

Съгласен съм