Spirit_Icons_09_ArrowLeft

Част II Цветният дух от шест вдъхновяващи дестинации

09 June 2017г.

За да заживее в дома ни най-истинското цветово изражение на дестинации с екзотични пейзажи и култура, първо трябва да почерпим вдъхновение за тях! Затова и подбрахме специално най-любопитните факти от най-вдъхновяващите дестинации от целия свят, носещи уникален цветови характер и приключенско усещане.

Ето ги и тях:

Tuscany

Тоскана е приказка и за душата, и за очите. Комбинацията от колоритния ѝ характер, традициите и арт наследството я поставят в съзнанието ни като достойна да се присъедини към интериора ни. Днес Тоскана е символ на най-свежото цветово усещане от пейзажите си – невероятен „фюжън“ цвят, смесица от зелените поля и чистото синьо небе. Знаете ли обаче, че това е първият район, адаптирал паветата в инфраструктурата си през Ренесанса – нещо, което поставя началото на революция в целия свят.

Maldives

Кой не желае всеки ден разходка около океанския риф? Можем да запечатаме върху стените си полъх от Малдивите и да изпълним ежедневието си с лазурно синия им характер. Колоритните им дадености очароват всички, но знаете ли, че черупките от мидите им в миналото са се използвали като разменна стойност? Затова и в древния свят Малдивските острови са били известни с името ''The Money Islands'',  тъй като са се очертали като най-големия доставчик на валута.

Patagonia

Мистика и приключенски дух – такъв стил би вдъхнала цветовата атмосфера на Патагония в дома ни. Величественият сив цвят е инспириран от масивните ѝ скали, а чудатото ѝ име измисля изследователят Фернандо Магелан, заради големите стъпки, които е открил с екипажа си на плажа. Името произлиза от испанската дума “patagones”, значеща „големи крака“. Дълго време след това приказката за големите стъпки се разказва и от други изследователи, позоваващи се на историята.

Ashikaga

„Уистерия“ цветовете  са ясно отличими в съзнанието ни – люляково и синкаво лилаво. Ще обогатим интериора с романтичен завършек в случай, че го обгърнем с тези багри. Но освен с люляковите си оттенъци Ашикага нашепва изцяло за автентичната японска култура. Храмът Banna-ji, датира от периода Kamakura /1192 – 1333/ и прейзажът му е цяла приказка за самурайския стил от тази ера – разцъфващите череши, камбанарията и древната библиотека, а в двора все още живее най-старото дърво Гинко билоба.

Marrakesh

Меко и изтънчено коралово изразява колоритния характер на Маракеш. Античната ѝ архитектура се е сформирала от заселници и военни посегателства през годините, но определено заслужава специално внимание на живо. Слънцето там е толкова силно и е препоръчително главата и лицето да бъдат покрити, дори през зимата. Но точно тази гореща атмосфера допринася за оттенъците от цветовия характер на Маракеш.

Panjin

Интериорът ще бъде ярък и изискан, ако изберем за стените му колоритния характер на Панджин. Червените му плажове изглеждат като пейзаж от далечна планета. Причината е в специфичната почва, която позволява да вирее единствено растението Суаеда /Suaeda/. Когато дойде есента, то сменя цвета си на алено червено и преобразява цялата местност в сюрреалистичен декор.

А вие вдъхновихте ли се за вашия декорен стил?

За да омагьосаме интериора си с приключенски стил, просто трябва да се доверим на цветовете, извлечени от природата и културата на най-екзотичните места. А ние затворихме най-уникалните от тях в кутиите на интериорни бои Spirit Adventure Colours.

Открий своето цветно приключение!

 Разгледай Подобни

Този уебсайт използва "бисквитки" за подобряване на услугата. Политика за бисквитките

Съгласен съм