Spirit_Icons_09_ArrowLeft

Огледалните превъплъщения в интериорния дизайн

30 March 2018г.

Огледалото отдавна не изпълнява функциите, за които е създадено. С еволюцията си то стана част от интериорния дизайн както рационално, така и чисто декоративно.

Чрез множеството си форми, цветове и стилове огледалата се превърнаха в ефективен инструмент на дизайнерите, въздействащи на визуалния интерес, създавайки оптични илюзии или просто разчупена атмосфера.

Проследете четири от най-използваните подходи за декориране, които може да отразят и вашите интериорни нужди:

Създаване на въздух в атмосферата

Лесно можем да внесем светлина и илюзия за дълбочина в едно помещение, добавяйки огледало в ъгъла или срещу прозореца. Така ще създадем повече въздух и позитивизъм в атмосферата. А за да украсим с по-празнично настроение трапезарията, окачване на огледало зад масата за вечеря и бляскавия полилей със сигурност ще възбуди вечерите.

Отправете фокусна точка

Украсете чисто бялата стена с огледало в рамка с антични орнаменти и ще създадете естествен акцент в стаята. А ако в помещението вече присъства силна фокусна точка като камина, обогатете я като поставите огледало над нея. За още по драматично-романтичен ефект декорирайте със свежи цветя и ароматни свещи.

Наелектризирайте атмосферата

Огледалата могат да енергизират едно място, вдъхвайки му дизайнерски живот. Раздвижете пространството, като отделите специално място за декорация на стената и я украсите с множество огледала в различни форми и големина. Отчупени парченца в края на огледалото, комбинация от рамки и цветове ще създадат вечен празник за зрението.

Внесете градината у дома

Искате да докоснете стаята си с усещането за пролетната свежест от градината? Просто добавете огледало, напомнящо за декоративен прозорец по височината на цялата стена, точно срещу гледката отвън. Силно очертана рамка ще засили допълнително ефекта, а в атмосферата ще се разпръсне природно зелена магия.

За да добавите безупречен цвят за „платното“ зад огледалата, просто се вдъхновете от палитрата на Spirit Paints тук.

За ярко първо впечатление!

 

 

 Разгледай Подобни

Този уебсайт използва "бисквитки" за подобряване на услугата. Политика за бисквитките

Съгласен съм