Spirit_Icons_09_ArrowLeft

Значението на материите в интериора

20 April 2018г.

Цветове, форми, интериорен стил и... Материи! Да, тъканите могат да заемат основно място в дизайна на интериора, а дори и да бъдат причина за неговия уникален характер!

Различните материи в интериора обикновено се използват, за да подсилят влиянието на даден цвят, а чрез текстурата си да поставят характерено усещане.  Вариантите за избор са много и все с индивидуално очарование.

Коприна – изящна женственост

Най-фината и нежна тъкан добавя богато усещане към всяка стая. Въпреки студената импресия на коприната, нейният мек блясък прави еднo помещение по-светло, отразявайки изключително романтично светлината. Не случайно тази материя въплъщава най-изтънчената женственост. Използвайте я в контекста на завеси, възглавнички, понякога и в тапицирането.

Памук – натурално усещане

Памукът се използва често както като чиста тъкан, така и като смес в други. Той е комфортен, дишащ и ако трябва да се опише ударно с една дума, то тя е – уют. Памучни възглавници и тапицерия, акомпанирани с разцъфнали памучни клонки във ваза... Усетихте ли топлината на пролетния уют?

Кожа – мъжествена атмосфера

Вярно е, че кожата носи усещане за мъжественост към интериора. Тежката ѝ изтънченост може да се балансира лесно, добавяйки други материи и текстури като дизайн елементи. Светли акценти с меки и бели цветове, килими, нахвърляни одеала и малки аксесоари ще балансират усещането на сетивата. 

Акрил – уютна мекота

Въпреки че е синтетична тъкан, създадена като алтернатива на вълната и кашмира, акрилът е изненадващо мек и комфортен. Неговата издръжливост, устойчивост към петна и свиване го прави идеален избор за домашен интериор. В случай че иберете тази материя, скандинавски стил ще обгърне целия ви дом.

Разкрийте пълния потенциал на тъканите в интериора, като добавите подходящ цвят от палитрата на Spirit.

За ярко първо впечатление завинаги!

 

 

 Разгледай Подобни

Този уебсайт използва "бисквитки" за подобряване на услугата. Политика за бисквитките

Съгласен съм