Spirit_Icons_09_ArrowLeft

Как да изберем хармонични цветове за своя дом за своя дом

19 October 2018г.

Spirit Трансформации са в своя пик и носят безброй награди – сега можете да се включите в играта за смарт телевизор при покупка на база Spirit. А ако имате интериорна трансформация, с която да се похвалите, участвайте ТУК за ваучер за интериорни решения!

МЕЖДУВРЕМЕННО SPIRIT ВДЪХНОВЕНИЕТО ПРОДЪЛЖАВА!

Неоспоримо е, че домът ни е въплъщение на нашата персоналност и светоусещане. Задачата да изберем правилните цветове за интериорa, е процес, изискващ малко отдаденост и предварителна подготовка. Но с няколко основни правила назаем от цветознанието и силата на инстинкта си лесно ще подберем багрите за всеки тип стая.

Запознайте се с основните цветови схеми, чиито формули неминуемо ще съчетаят хармонично два или повече цвята за вашия интериор.

Монохромна цветова схема

Според тази схема общата визия на помещението е съставена от вариации на един цвят. Изберете основен цвят и вариации от сенките и нюансите му. Монохромната цветова схема е ненатоварваща за сетивата, особено в синята или зелената гама.

 

Аналогична цветова схема

 

Тази схема използва комбинация от цветове, намиращи се в съседство. Селектирайте синьо за основен цвят от диаграмата и акцентирайте в интериора с аналогичните му зелено или жълто.

Допълваща цветова схема

Тук изпълнението е лесно, а вдъхновението прелива. Формулата използва два противоположни цвята от схемата. Затворете си очите и си представете комбинацията от светло синьо и коралово. Изненадващо, но зарежда с хармоничен контраст от топли и студени багри.

Разделно-допълваща цветова схема

С тази схема винаги се постига визия с голям контраст, а същевременно тя е една от най-хармоничните решения. Ето и нашето Spirit вдъхновение – изберете за основен цвят зелено, а за допълващи багри – двата съседни цвята на неговия противоположен – лилаво и червено. Тази комбинация ще внесе зелено спокойствие в стаята, но с леко ударение на закачливи розови и люлякови нотки.

Триадична цветова схема

Можете да използвате зелено, меко лилаво и оранжево. Тези цветове се намират на равни разстояния един от друг в схемата. Олицетворенията на спокойствието и доброто настроение ще се допълват в колоритна хармония.

Тетрадична цветова схема

Изберете два цвята, разположени през един, с техните противоположни. Синьо-зелените цветове тук биха обогатили помещението със застинало усещане, а едновременно с това топли нюанси от червено и жълто ще раздвижват емоциите.

 

Цветова схема квадрат

Схемата от диаграмата тук е два цвята, комбинирани с техните противоположни, на равни разстояния един от друг. Ако изберете нежните нюанси на люляково и синьо-зелено, стаята ще се обогати с бодростта и енергията на жълтия тон.

Сигурни сме, че личният ви стил налага определени багри. В такъв случай изберете цветова схема, използвайте ги като основни във формулата ѝ и завършете цялостната визия на жилището си.

За да оживее концепцията ви с качествено изпълнение, изберете богатата палитра на Spirit Paints – с безплатно тониране на всички бази във фирмените магазини на Оргахим!

За ярко първо впечатление завинаги!

 

 

 

 Разгледай Подобни

Този уебсайт използва "бисквитки" за подобряване на услугата. Политика за бисквитките

Съгласен съм