Spirit_Icons_09_ArrowLeft

Разказ за катерачът Руслан Вакрилов: какво е да имаш смелостта да си поставяш високи цели

31 July 2019г.

Експедициите се нижат една по една – от Гранитни Алпи през Опашката на Дракона в Патагония до предстоящата:

ДОЛИНАТА ЧАРАКУЗА В ПАКИСТАН

Именно там се намира новата цел на българската група алпинисти – върхът Nayser Brakk. Едва с 5200 метра височина, но с абсолютно внушаваща красота, могъща природа и неприкосновено излъчване.

Четирите стени, оформящи върха, са изцяло отвесни и го превръщат в мястото с едновременно пронизваща и труднодостъпна красота. Българската експедиция цели точно това – да проправи маршрут по Nayser Brakk или по някой от околните върхове.

„Техническата сложност на този вид катерене е много по-висока, изискват се специални технически умения за изкачване по такъв терен“, разказа Руслан Вакрилов.

НО ТОЧНО ТОВА РАЗКРИВА СИЛАТА НА ДУХА

Затова и от името на SPIRIT подкрепяме участието на Руслан в осъществяването на българската експедиция в Каракорум. Защото вярваме, че за да победиш целия свят, първо трябва да победиш себе си!

„Предизвикателство е да стигнеш до върха, особено когато е изключително трудно заслужава респект, а силата на духа е предпоставка за успех“, казва маркетинг мениджърът на компанията Емил Кунчев.

ПОСТАВЯМ СИ ВИСОКИ ЦЕЛИ И ГИ НАДХВЪРЛЯМ

Четиримата български алпинисти от експедицията абсолютно подкрепят максимата на SPIRIТ с амбицията да си проправят изцяло нов маршрут към четиристенната пирамида на връха Nayser Brakk в Пакистан. Николай Петков и Руслан Вакрилов от АК „Планинец”, Дойчин Боянов – СК „Вертикален свят“ и Венцислав Костов от АК „Млад дихател“ имат шанс да бъдат първите български катерачи, стъпили на върха, който е бил покоряван едва от десетина души в света.  

БЕЗУПРЕЧЕН ПОГЛЕД КЪМ ВЪРХА

За да проправиш изцяло нов маршрут се изисква точно това – да заживееш с мисълта за целта, да се вглъбиш в представата за успех... 

ЗАЩОТО САМО СЪС SPIRIT СИЛАТА ЩЕ УЛОВИМ МОМЕНТИТЕ, СПОСОБНИ ДА ОСТАВЯТ В УМА НИ ЯРКО ПЪРВО ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЗАВИНАГИ!

 

 

 

 Разгледай Подобни

Този уебсайт използва "бисквитки" за подобряване на услугата. Политика за бисквитките

Съгласен съм