Spirit_Icons_09_ArrowLeft

Малкият апартамент: как да създадем илюзията за по-голям обем

11 March 2020г.

От тесни спални, в които изглежда, че леглото би било единственият мебел в стаята, до дневни, в които трябва да комбинирате кът за хранене, домашен офис и телевизор... Организацията на малко помещение изглежда трудна задача.

Какво, ако се окаже, че не е точно така?

Има няколко основни трика, които можете да приложите при обзавеждането и ще създадете така нужното усещане за простор и хармония за сетивата. Ето ги и тях:

 

По-ниски мебели – за по-високо помещение

Колкото по-ниско е обзавеждането, толкова по-успешно ще създадете илюзия за високо помещение. Това важи за всякакъв тип мебели – маси, табуректи, дивани, скринове и гардероби. И още нещо – не залагайте на излишна широчина на седалките. Така ще оставите повече място в пространството, в което да се движите свободно

Много светли или наситени цветове – за дълбочина в стаята

Средните тонове правят една стая да изглежда по-малка, но използвайки ярки бели, пастелни или тъмни цветове за стените, ще създадете търсената дълбочина и илюзия за по-голямо помещение.

Мултифункционални мебели – за повече място

Допълнителни плуващи рафтове, табуретки с възможност за складирне на предмети, разтегателни мебели и „скрити шкафове“ ще помогнат да спестите повече място отколкото си представяте.

Завеси от под до таван – за повече височина

Окачвайки завесите така, че да покриват цялото пространство от тавана до пода, ще постигнете автоматично визия с по-висок таван, а престоят в стаята ще вдъхва усещане за простор.

Голям декоративен акцент – за мащабно усещане

Съзнанието ни отчита повече мащабност в пространството при наличието на една голяма ваза на масата, отколкото при подредбата на няколко по-малки. Чувството за „склад“ в едно помещение се създава от внасянето на множество и различни по вид аксесоари. Това прави малката стая още по-малка и напряга сетивата ни.

Ако все пак решите да разположите няколко рамки със снимки например – използвайте симетрична подредба във форма на триъгълник и се ограничете от три до пет броя. Важното е да оставите помещението „да диша“.

Огледалата – илюзия за продължение на стаята

Огледалото със сигурност създава усещане за по-обемисто помещение, но и решава проблема с липсата на светлина. Окачете огледала на по-тъмните стени и тези, чийто повърхност не е огрята от естествена светлина. Освен че този трик ще издължи стаята ви, ще получите екстра естествена светлина, от която се нуждаете.

Още ли се чудите какви да са цветовете на стените? В палитрата на Spirit Fine Paints има хиляди багри, които можете да тонирате в светли, среднонаситени и наситени тонове.

Spirit. За ярко първо впечатление завинаги!

 

 

 

 Разгледай Подобни

Този уебсайт използва "бисквитки" за подобряване на услугата. Политика за бисквитките

Съгласен съм