Spirit_Icons_09_ArrowLeft

ДОМ СЪС СТИЛ Как да претворим 3 топ стила в своя дом

26 August 2020г.

Интериорните течения и отделни стилове винаги зареждат с нови идеи, дори когато са само под формата на хубава статия в списание за обзавеждане. Прилагането на стила на практика обаче изисква практика и познания, които обикновено притежават интериорните дизайнери. Все пак основите на всеки стил не са невъзможни за опознаване и тази статия ще улесни намирането на идеи за нов облик на жилището.

Модернистичен стил

С този термин с широко значение се обрисуват жилища с чисти, прави линии, семпла цветна палитра и съвременни материали като метал, стъкло и стомана.

Модернистичният стил залага на простота и функционалност във всеки елемент, включително и мебелите. Стаите не са претрупани с аксесоари и декорации, залага си на общото съвременно звучене на стаята.

Цветовете са светло сиво, гранит, фино бежово - нищо натрапчиво, само лекота.

Шаби шик стил

Шаби е женствен, мек и деликатен стил на обзавеждане на дома, вдъхновен от романтичните спомени по старите традиции и красота.

Мебелите са често със състарен ефект, декорацията включва много възглавнички, дантела и лен. Дори ежедневните прибори са порцеланови и изящни, често предавани от поколение на поколение.

Цветовата палитра за този стил включва бяло, кремаво  и меки, пастелни нюанси на зелено, синьо и лилаво.

Скандинавски стил

Скандинавският стил отдава почит на простичкия живот, така обичан в Скандинавските страни. Изключително функционални, мебелите за този стил са в същото време изчистени и непретенциозни. Разнообразието във формите се постига с красив дизайнерски елемент, а уютът идва благодарение на меките тъкани и естествени материи.

Цветовете са взети от скандинавската природа - изключително бяло, гранитено сиво, тъмно зелено.

Отличителна черта са богато осветените помещения, които са в контраст с дългите и тъмни зимни вечери в Скандинавието.

Който и стил да изберете, за ярко първо впечатление завинаги изберете от хилядите цветове  на Spirint Fine Paints.

 

 Разгледай Подобни

Този уебсайт използва "бисквитки" за подобряване на услугата. Политика за бисквитките

Съгласен съм