Spirit_Icons_09_ArrowLeft

Цветното преобразяване на дома

31 August 2016г.

Цветните стени у дома са не просто естетичен акцент, който добавя настроение и емоция в помещениетo. Всъщност, правилният подбор на цвят би могъл оптически да промени всяка една стая, отнемайки по този начин някои „недостатъци“ като изложение или размер, например!

Ако моментът да дадете нов цветен облик на дома си е дошъл, то следващите няколко ценни и  практични съветa със сигурност ще ви бъдат от полза:

 

Как с помощта  на боите помещение може да изглежда по-голямо?

Тесните и запълнени с мебели и вещи пространства натоварват както визуално, така и психически.

С помощта на неутрални цветове като сиво, бледо синьо или бежово и максималното избягване на силен контраст успешно бихте могли да внесете въздух  и избавите стаята от задушаване. Светлите и неутрални тонове отразяват естествената светлина и така стените автоматично разширяват и озаряват пространството. Боядисайте ги в избрания цвят и смесете с тях завесите на прозорците. Не претоварвайте стаята, а я разнообразете с няколко впечатляващи акцента и ще усетите блгоприятния ефект.

В случай, че мечтаете за по-висок таван, бихте могли да постигнете тази оптическа илюзия, като го боядисате в по-светъл нюанс от останалия интериор. Ефектът ще ви изненада приятно.

Добавянето на хоризонтални ивици върху стената би ви създало чувство за допълнителна дължина и дълбочина!

Какъв цвят е подходящ за стените според изложението на стаята?

Знаем, че помещенията със северно и западно изложение често създават студеното и мрачно усещане.  Ако обаче заложите в избора си на топлите нюанси на жълто, оранжево или червено, то стаята  ще се изпълни със светлина, а избраните цветове ще ви заредят с оптимизъм и ще внесат топлота в помещението.

Студените цветове и техните нюанси от своя страна освежават и правят по-спокойна една стая с южно или източно изложение. Синьо, зелено или виолетово ще внесат духа на природата във вашия интериор, напомняйки за свеж полъх от лавандулова градина под чисто небе.

Какъв цвят е подходящ да се използва в зависимост от типа стая?

Комуникативността и бодростта са търсени емоции за всекидневната. Оранжевият и жълтият цвят влияят положително на настроението, стимулират към разговори и зареждат. Изберете ненатоварващ нюанс от тази палитра или акцентирайте с по-наситения им тон върху една от стентите. Моментално ще почувствате топлина и приветливост.

Кухнята е сърцето на един дом. В зависимост от търсения ефект, тук можете да заложите на ранообразни решения. Червеният цвят стимулира апетита, посредством топлите и земни тонове пък можете да внесете уют в помещението, а комбинацията от сиво и бяло ще подчертаят чувството ви за стил.

Спалнята асоциираме с покой и уединение. Тук бихте могли да обогатите стените както с топли, така и със студени цветове, но желателно е да го направите с по-меките им нюанси. Синият и лавандуловият цвят успокояват, а зеленият от своя страна помага на сетивата да релаксират. Лимонено-кремавият нюанс ще ви обгърне с нежност и в същотото време ще запази оптимистичния дух. Към избора си добавете свеж букет от разцъфнали цветя до леглото и енергизирайте стаята.

Когато обновявате дома си, не забравяйте да отразите в тази промяна най-важния елемент — собственото си усещане на хармонична и красива среда.

Подчертайте собствената си визия за интериора и му придайте характерност и индивидуален стил със Spirit.

 Разгледай Подобни

Този уебсайт използва "бисквитки" за подобряване на услугата. Политика за бисквитките

Съгласен съм